Bulgarian Bridge Federation

Помощ

Процедура по регистрация

 

Обща информация, цел на документа

Целта на този документ е да послужи като инструкция за преминаване през процеса на регистрация в новата система bridge.bg.

Защо е необходима тази регистрация?

Самата регистрация е необходима, за да се актуализират наличните данни за активните състезатели в базата данни на бридж.бг. Целта е да се отсеят "мъртвите души" в наличния информационен регистър на ББФ и да се актуализират данните на налично активните състезатели.

Какво ще получи състезателят, след като премине процеса по регистрация?

Ще получи статут на пълноправен член на системата бридж.бг и ще може да използва персонализирани функционалности на сайта. Kато пълноправен потребител на системата, вие получавате:

  • онлайн регистрация за участие в турнири
  • получаване на съобщения (е-мейли/СМС) за важни новини или свързани с онлайн регистрацията за турнири
  • включване в ЕЛО ранглистата и възможност за достъп до актуалното й състояние веднага след приключването на всеки турнир
  • актуализация на собствения профил (промяна на снимка или аватар, описание)
  • следене/подновяване на членството във ББФ

В процеса на регистрация, състезателят преминава през следните стъпки:

  • първоначално попълване на лични данни
  • изпращане на данните за проверка и обработка
  • получаване на имейл за потвърждение (или отхвърляне)

Процесът на верифициране от администратор може да премине в рамките на текущ работен ден, но в зависимост от натовареността на администраторите на системата, обратният отговор може да се забави и няколко дни. Проверката в наличните информационни регистри ще се осъществява от:

  • клубните администратори
  • администраторите на ББФ


Първа стъпка - попълване на уеб-формата за регистрация

За да се регистрира, потребителят трябва да избере линка Регистрация - горе вдясно на екрана.
Това е формата за регистрация, която се визуализира на екрана. Полетата, отбелязани с * са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

ИБН

В случай, че състезателят вече има ИБН, то той ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да го попълни!
В случай, че нямате ИБН,  селектирайте отметката "Заявка за членство в ББФ..." и е желателно да оставите телефон за по-лесна и бърза обратна връзка с Вас.

ЕГН

Посочването на ЕГН е задължително във връзка с възможността за онлайн подновяване на членството към ББФ. Данните ще се обработват и съхраняват при стриктно спазване на Закона за защита на лични данни. ББФ декларира, че е регистрирано и оторизирано юридическо лице за обработка и съхранение на лични данни по смисъла на закона.

Мобилен телефон

Желателно е да попълните и своя мобилен телефон. По-късно ще имате възможност да решите дали да показвате телефона и e-mail адреса си в публичната част на сайта (по подразбиране не се показват). Системата, както и администрацията на ББФ, ще има лесна и бърза връзка с Вас. Бъдещи технологични разработки, свързани със СМС известяване и подобни, ще бъдат налични за Вас, в случай че попълните полето мобилен номер.

Клуб

Не е задължително да упоменете на този етап в кой клуб (или клубове) членувате. Може да го направите по-късно,  когато получите пълен достъп и актуализирате сами профила си. Попълването на един от клубовете, в които членувате, обаче, би могло да ускори процеса на одобрение на вашата регистрация. Клубните администратори също ще получат правото да обработват регистрации на собсвените си членове.

Парола, email

Не подценявайте избора на Парола!
Паролата ще можете да подмените на по-късен етап от интерфейса за редакция на профилните данни. В случай, че сте забравили паролата си, ще имате на разположение и интерфейс "забравена парола". Предоставяйте актуален и истински e-mail адрес! На него ще получавате съобщения и различна информация - както от системата (автоматична), така и от ръководството на ББФ.

Вашият email е единият от вариантите за потребителско име, което в комбинация с паролата ще ви осигурява Вход (Log-in) в системата bridge.bg. Другият вариант за потребителско име е вашият ИБН, също, разбира се, в комбинация с паролата, която сте избрали. 

Натиснете бутон РЕГИСТРИРАЙ, след като приключите с попълването.


Втора стъпка - процес на обработка на регистрацията

След натискането на бутона РЕГИСТРИРАЙ от съпка 1, системата ви предоставя следния екран:

Както се вижда, системата ви информира, че "Регистрацията ви се обработва".

На практика, за Вас процесът приключи и можете да затворите браузера. Проверявайте електронната си поща за съобщение, че данните ви са обработени и вече можете да влезете в системата. Не пропускайте да проверяте и директории като SPAM или ВЪЗМОЖЕН СПАМ (или както са наречени от доставчика Ви).

Системата, обаче, ви предоставя уеб-формата отново, с попълнените от вас данни. В случай, че нещо сте сгрешили, имате възможност да го коригирате веднага и да го изпратите отново, докато е в режим на обработка.

В случай, че искате да подмените паролата, трябва да селектирате отметката "Смени паролата". В противен случай, ако оставите полето празно, паролата няма да бъде редактирана и ще остане тази, която сте въвели в началото.


Трета стъпка - данните са обработени

Когато данните ви бъдат обработени, ще получите имейл с потвърждение.

От този момент нататък ще можете да влезете в системата. Това става от линка "Вход" горното дясно меню.

Резултати